Ridsporten är bland den farligaste sporten man kan hålla på med. Folk säger att det är så fjantigt att rida och att det är så himmla lätt "man sitter ju bara och skummpar på hästen" osv... Men jag ska tala om för er att ridsporten är tuff, spännande, rolig och svår.

Många tycker också att killar som rider är tillexempel "bögar" det är var jag hört iaf. Men killar har vell lika stor rätt till att rida som tjejer eller hur? Titta bara på ponnyakuten, det är massvis med killar som rider dressyr, hoppar osv... Jag tycker det är grymmt coolt att se, för killarna är ju också modigare en tjejer ibland. Om tillexempel en tjej (flicka) far i backen vågar dom oftast inte hoppa upp igen (ett problem som dyker upp ofta på ponnyakuten). Men killarna har mer mod i sig att hoppa upp även om dom slår sig riktigt illa. Jag menar inte att säga att tjejer är mesar för det är vi inte heller. Jag vill bara säga till er på skarpen att sluta mobba killar för att dom rider!

Ridning är inte alltid så lätt som man tror. Hästarna är djur och har sin egna vilja, man kan inte bestämma över en häst för dom vill inte alltid som vi vill. Många ryttare har dött av "HÄSTARNA" men man fortsättere endå rida? Och det är ju för att det är kul och man vill ju komma långt med sin häst/ponny. Man kan få ett starkt band mellan sig och sin häst och utvecklas tillsammans. Även s hästar man kan tycka är lite läskiga och bråkiga kan va hur snälla som hällst. Och en snäll häst som tillexempel en handikapps häst har ju sitt humör.

Ridskole hästar är precis som andra! Många jag träffat tror att en ridskole häst år snäll och gör alldrig något dummt. Men det kan ja säga er "Tannes hästar" har alltid något bus på gång. Jag vet inte hur många gånger Essmi rymmt både ur hagen och spiltan. Och det händer ju precis som andra hästar att dom får spel och små/stor bockar eller springer iväg ibland. Så alla hästar har sitt humör så sluta säg "du kan ju inte hantera en riktig häst, dom där ridskole hästarna är ju lydiga som blid hundar" elr  "hur svårt kan det igentligen va att rida? liksom sitta som en säck potatis och låta hästen göra allt jobb" Ne det är fel!

Filmer av Tanneryttarna!